Hiinast kostuvad eurovõla suhtes hoiatavad hääled

Fredy-Edwin Esse, California 25. jaanuar 2011, 09:41

Hiina keskpanga endine juhatuse liige on kohaliku ajalehtede veergudel sõna võtnud ja väitnud, et riik riskib "hea raha muutumisega halvaks", kui jätkab eurotsooni võlakirjade ostmist ilma kindlustuseta, et need ei lähe restruktureerimise alla.

Riigi hallatava China Daily veergudel kirjutas Chinese Academy of Social Sciencesi vanemteadur, et edasised võlakirjade ostmised tuleb peatada seniks, kui ei ole kindlat lahendusmehhanismi paigas, vahendab MarketWatch.

"Mis eurotsooni puutub, siis tugeva toetuse väljendamise ajal peab Hiina kiiresti otsima selgust, kas praegu hoitavad Euroopa perifeeria võlakirjad kuuluvad restruktureerimise plaani alla," ütles Yu.

Hiinlase sõnul on paljud turuvaatlejad väga skeptilised Iirimaa ja Kreeka väljavaadete suhtes, öeldes et "need numbrid ei lähe lihtsalt kokku". Ta lisas, et Hiinal on kohustus enda kodanike ees säilitada rahvuslikku vara.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2011, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing