Sportlandi omanike firmas juhtide vahetus jätkub

Alyona Stadnik, Kaisa Gabral 26. jaanuar 2011, 08:48

Äripäev kirjutas novembris, et Anti Kalle ja Are Altraja firmadest Sportland, Jalajälg ja Fifaa on viimase aasta jooksul lahkunud hulgaliselt tipp- ja keskastme juhte. Pärast seda on Fifaast lahkunud veel müügidirektor ja tegevjuht.

Üks kunagine ettevõttest lahkuja ütles, et tema lahkus sellel põhjusel, miks ka teised lahkuvad. "Inimesed, keda mina veel tundsin, on sealt ettevõttest juba lahkunud. Minu arvates seal sisemiselt ei ole midagi muutunud, pigem on asjad hullemaks läinud," kommenteeris kunagine töötaja, kes soovis jääda anonüümseks.

Endine töötaja nentis, et firma kultuur rikub inimesi seal ettevõttes ära.
Eelmisel aasta lõpus lahkus ametist müügidirektor Raido Pae, kelle sõnul lahkus ta Fifaa ettevõttest isiklikul soovil. „Mulle tehti parem pakkumine,“ kommenteeris Pae oma lahkumist. Pae arvates on see teema, mis puudutab teda, natukene eksitav ning ta ei käsitleks seda kui lahkumist.

"Mina käsitlen seda teemat nagu Raido Pae, kes sai parema pakkumise,“ lausus Pae. Ja rõhutas, et Fifaa on tema silmis endiselt väga vahva firma, mida juhivad kaks Eesti jaemüügisektori geniaalsemat inimest.

„Arvan, et seda on  ka väga hästi näha. Kui vaadata praeguseid firma omanikke, siis neid ärimehi peetakse aumeesteks siinsel ärimaastikul,“ põhjendas Pae
„Ettevõte suudab toota positiivseid kangelasi. Mis puudutab seda ettevõtet, siis mina olen saanud väga häid positiivseid kogemusi sealt. Seal töötab väga palju toredaid inimesi, kellega ma saan hästi läbi. Mis puudutab ettevõtte omanikke, siis mul ei ole ühtegi negatiivset lauset öelda. Ma tegelikult ka pean nendest lugu,“ rääkis Pae.

Ka endise tegevjuhi karjäär jäi selles ettevõttes lühikeseks. Katre Plaan töötas Fifaas tegevjuhina alates mai 2010-detsember 2010. Plaan kinnitas, et ta ei tööta enam ettevõttes tegevjuhina ning ei tahtnud anda sellel teemal ühtegi kommentaari. „Hetkel ei kommenteeri seda mitte kuidagi ja lihtsalt võtan aja maha,“ ütles Plaan. Ta lisas, et see oli tema isiklik otsus, miks ta lahkus.

Äripäeva andmeil on Fifaast lahkunud müügidirektor, tootmisjuht, personalijuht, jaeketi T-särgipoe juht, pearaamatupidaja, ostjuht ja laojuht. Sportlandist/Jalajäljest on lahkunud finantsjuht, pearaamatupidaja, turundusjuht, Timberland brändijuht ja Nike müügijuht. Lahkunud on ka Sportlandi Läti tütarfirma juht Juris Baumanis ning viimati Ukraina ettevõtte juht Anatoli Derkatchov.

Altraja ja Kalle saatsid neid lahkumisi kommenteerides Äripäevale novembris vastuse ühise e-kirja teel. "Inimesed ikka liiguvad, selles ei ole midagi imelikku. Seda, et Sportlandi töötajad saavad pakkumisi välismaalt, tuleb võtta komplimendina. See on suur tunnustus ja näitab Sportlandi meeskonna tugevust," märkisid nad.

Ettevõtte omanik Aare Altraja ei tahtnud seekord kommenteerida inimeste lahkumist. „Need on meie omavahelised kokkulepped. Ettevõtte toimib ja elu läheb edasi,“ lausus Altraja. Altraja lisas, et sama palju inimesi on juurde ka tulnud, kui palju on lahkunud.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2011, 08:39
Otsi:

Ava täpsem otsing