Moody'se sõnul on USA reitingul aeg otsa saamas

Fredy-Edwin Esse, California 28. jaanuar 2011, 09:35

Eilse S&P otsuse järel alandada Jaapani krediidireitingut teatas Moody's, et peab tõenäoliselt oodatust varem andma USA Aaa reitingule negatiivse väljavaate, kuna riigi defitsiit muudkui käriseb.

Bushiaegsete maksusoodustuste jätkumine, võimalus, et kongress ei piira kulutamist ning novembrikuised valimised on süvendanud Moody'ses kahtlust USA võimekuse ja soovi üle vähendada enda võlakoormat, vahendab Bloomberg.

"Kuigi me veel midagi ette ei võta, siis võimalike alandamiste ajaline piir on lühenemas ning negatiivse väljavaate andmise tõenäosus USA-le on suurenemas," kirjutas Moody'se krediidiametnik Steven Hess.

Moody's andis hoiatuse USA-le täpselt samal päeval, kui Standard & Poor's alandas Jaapani krediidireitingu tasemelt AA tasemele AA-. USA-le tähendaks reitingu alandamine ohtu, et investorid hakkavad vältima riigi võlakirju. Hetkel kuulub umbes 50% Ühendriikide ligi 9 triljoni dollarilisest võlast välisriikide investoritele.

Lisaks prognoosis reitinguagentuur, et USA riiklikus 10aastaste võlakirjade tootlikkus tõuseb 5%-ni, kuid ei ületa seda piiri.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. January 2011, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing