Bernanke: USA majandus vajab veel Fedi abi

Rait Rebane 03. veebruar 2011, 21:39

Ühendriikide keskpanga juht Ben Bernanke teatas täna, et viimati avaldatud majandusnäitajad viitavad suurenevatele tarbijakulutustele ning töötuse vähenemisele. Samas usub mees, et majanduse taastumine on siiski aeglane ning vajab jätkuvalt Föderaalreservi abi.

„Viimased majandusnäitajad annavad mõningat lootust töötuse vähenemiseks,” teatas Bernanke täna.

Bernanke tõstis ka tänavuse aasta väljavaadet ning lisas, et Föderaalreservi toetav poliitika ja paremad laenusaamise võimalused on peamised tegurid mis aitavad sel aastal majandusel kiiremini edasi minna. Eelmisel kuul oli Bernanke väljavaade majandusest märgatavalt pessimistlikum, siis uskus mees, et selle aasta majanduskasv jääb oodatust aeglasemaks.

Bernanke sõnul jääb majanduse kogutoodangu kasv siiski rahuldavaks ning selle tulemusel läheb veel aastaid enne kui töötus langeb kriisieelsele tasemele.

„Seni kuni me ei näe järjepidevat töötuse vähenemist, ei saa me rääkida majanduse taastumisest.” teatas mees, „kuid siiski mitmed majanduse indikaatorid kinnitavad meie väidet, et Föderaalreservi võlakirjade ostmine on siiani olnud edukas.”

Föderaalreservi juht kaitses ka palju kära tekitanud majanduse abipaketti, mehe sõnul on abiprogrammist olnud märkimisväärset abi uute töökohtade loomisel ning majanduse turgutamisel.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2011, 21:39
Otsi:

Ava täpsem otsing