Liit: Egiptusesse ei tohi turiste juurde viia

Kaisa Gabral 03. veebruar 2011, 18:01

Eesti Turismifirmade Liit kutsub kliente üles mitte reisima piirkondadesse, kus turistide turvalisus ei ole tagatud.

Eesti Turismifirmade Liit mõistab hukka uute turistide viimise Egiptusesse ja kinnitab, et Eesti Turismifirmade Liitu kuuluvad reisikorraldajad - Novatours,  Tez Tour, Domina World Travel ja Estour - ei kavatse viia turiste Egiptuse kuurortidesse kuni olukorra normaliseerumiseni.

“Olukord Egiptuses on muutunud päev-päevalt pingelisemaks, mistõttu on plaan lähetada eeloleval nädalavahetusel uusi turismigruppe Siinai poolsaarele vastutustundetu ja seda ei tohi teha,” ütles ETFLi president Sven Lõokene.  “Kuigi täna on turismipiirkondades kõik üldjoontes rahulik, on Egiptuse riigi võimekus turistide turvalisuse ja heaolu eest seista pärsitud,” sõnas Lõokene.

ETFL on edastanud vastava soovituse nii oma liikmetele kui ka teistele turismituru osalistele.  ETFL jätkab olukorra teravdatud jälgimist ning on pidevas infovahetuses Tarbijakaitseameti ja Välisministeeriumiga.

1990. aastal loodud Eesti Turismifirmade Liit (ETFL) on turismiga tegelevate tööandjate vabatahtlik ühendus, mis tegutseb ETFLi liikmete tahte ja huvide kohaselt. ETFLi kuulub 47 põhi ja 27 kaasliiget, sealhulgas enamus olulisemaid Eesti turismifirmasid.

 

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. February 2011, 18:01
Otsi:

Ava täpsem otsing