Neste Oil üllatas suure kasumiga

Fredy-Edwin Esse, California 04. veebruar 2011, 13:40

Täna avaldas enda kvartaalse ja aastase majandustulemuse Soome kütusefirma Neste Oil, kes pühkis investorite prognoosid minema.

Neste teenis puhaskasumina 2010. aasta IV kvartalis 107 miljonit eurot ehk 42 senti aktsia kohta, seisis firma pressiteates. See ületas ligi kolmekordselt Bloombergi poolt küsitletud analüütikute keskmise 38 miljoni eurose prognoosi.

Terve 2010. aasta peale teenis kütusefirma 231 miljonit eurot ehk 89 senti aktsia kohta, seega suure osa andis just aasta viimane kvartal, mil toornafta hinnad ka järsult tõusid.

Neste neljanda kvartali tegevuskasum oli 90 miljonit eurot. Rafineerimismarginaal tõusis neljandas kvartalis aastataguselt 5,85 dollarilt barrelist 9,67 dollarini. Terve aasta peale jäi marginaal pidama 8,14 dollaril barrelist.

Firma juhtkond teeb ettepaneku maksta 2010. aasta eest dividendi 35 senti aktsia kohta, kokku 90 miljoni euro eest.

Neste ütles tänases pressiteates, et usub turutingimuste paranemisse sel aastal ning naftaproduktide nõudlus paraneb eelkõige arenevatel turgudel. Tõenäoliselt tõusevad ka rafineerijate marginaalid sel aastal. Eriti kasumlikuks peaks osutuma diiselkütuse tootmine, samas kui mootoribensiini marginaal peaks püsima 2010. aasta tasemel.

Neste aktsia Helsingi börsil on kella 13:35 seisuga kukkunud 1,7%, 13,9 euroni. Aastaga on kütusefirma aktsia kallinenud 28%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. February 2011, 13:40
Otsi:

Ava täpsem otsing