Andersson: soomlased maksustamisel rootslastest karmimad

Raivo Sormunen, Silvia Kruusmaa 07. veebruar 2011, 07:25

Aktiivne väikeinvestor Stefan Andersson sõnul pole tähele pannud, et pankade lõikes võib välisaktsiatelt kinni peetud tulumaks erineda. Samas ta märkis, et eks erinevatel riikidel ole erinevad maksustamise reeglid.

„Ma ise olen investeerinud Rootsi aktsiatesse läbi Swedbanki emapanga ja tänu Eesti residentsusele olen pidanud maksma tulumaksu 15% ehkki muidu on tulumaks dividendidelt Rootsis 30%,“ märkis investor.

Samas tõi ta välja, et Saksamaalt dividende saades käitus Swedbank temaga väga kummaliselt, kuna tulumaksu tagasi nõuda ei saanud. Kokku tuli maksta tulumaksu umbes, märkis investor, kelle sõnul kaotas ta kunagise investeeringu tõttu tuhandkond krooni.

Andressoni sõnul on tema sõnul olnud soomlased maksustamisel rootslastest karmimad ja nõudnud enne dividendide maksmist iga isiku residentsuse tõestamist.


 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. February 2011, 07:25
Otsi:

Ava täpsem otsing