Tallinna tööbörsil esitati ligi 1500 avaldust sotsiaalsetele töökohtadele

Silvia Kruusmaa 08. veebruar 2011, 17:44

Täna lauluväljakul toimunud Tallinna tööbörsil esitati linna pakutavatele sotsiaalsetele töökohtadele esialgsetel andmetel ligi 1500 sooviavaldust.

Tallinna Lauluväljakul toimunud tööbörs tõi päeva jooksul hinnanguliselt kokku rohkem kui 2000 tööd otsivat inimest, neist enamus täitsid taotlusankeedi linna pakutavale sotsiaalsele töökohale. Ent suur huvi oli ka erasektoris pakutavate töökohtade vastu – täpsemad andmed nendele töökohtadele esitatud ankeetide arvu osas peaks laekuma lähipäevil.

Tööbörsil oli pakkumisel ühtekokku 550 töökohta, neist 350 sotsiaalset töökohta ja ligi 200 töökohta erasektoris. Kokku oli erasektorist tööbörsil väljas 19 ettevõtet, vahendas Raepress.

Tallinna abilinnapea Eha Võrk märkis, et tööbörs viis vahetult kokku nii tööotsijad kui ka -pakkujad. „Näiteks Arutech Parimad Aknad OÜ leidis omale mitmeid sobivaid spetsialiste, niisamuti leidis Oriflame Eesti OÜ müügikonsultandi kandidaadid,“ tõi Võrk näiteid. „Traditsiooniliselt oli suur taotluste arv linna pakutavatele sotsiaalsetele töökohtadele, neist suuremat huvi tunti eeskätt reisisaatja ja koristaja ametikohtadele. Loodetust mõnevõrra vähem oli aga kandidaate tervishoiutöötajaks ning võõrkeele oskustega kõnekeskuse teenindajaks.“

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. February 2011, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing