AIG-d tabas valus tagasilöök

Rait Rebane 09. veebruar 2011, 22:07

Ühendriikide suurim kindlustuskompanii American International Group teatas täna, et prognoositust suuremate kahjunõuete tõttu vähenes neljanda kvartali kasum 4,1 miljardi dollari võrra.

Majanduskriisi ajal Ühendriikide valitsuse poolt päästetud AIG on viimasel kuudel teinud jõudsalt edusamme võla tagasi maksmisega. Eelnevalt plaanitud 2 miljardi dollari suurune tagasi makse neljanda kvartali kasumist, läheb nüüd hoopis kinnisvara kindlustamise üksusele.

AIG reservide suurendamine näitab, et ettevõte on alahinnanud kahjunõuete kogukulu, samas kui ettevõtte konkurent Travelers Co. on tegutsenud vastupidiselt näidates kasumit pärast seda kui on kogutud piisavalt suured  reservi. AIG tegevjuht Robert Benmoshe, kes otsib erakapitali, et vabaneda valitsuse osalusest, peab nüüd investoritele näitama, et ettevõttel on piisavalt ressursse, et iseseisvalt hakkama saada.

Kindlustaja päästeti USA valitsuse poolt kriisi tipp-punktis 2008. aastal 182,3 miljardi dollari eest. Föderaalreservi juhi Ben Bernanke sõnul on ettevõtte kindlustustegevus olnud stabiilne ning pole toimunud kahjunõuete märgatavat suurenemist.

Hapu uudis viis, viimastel päevadel tugevalt kerkinud AIG aktsia langusesse, keskpäevaks on kindlustaja aktsia kukkunud 2,81 protsenti 41,18 dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2011, 22:07
Otsi:

Ava täpsem otsing