Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

WikiLeaksist ilmub sisevaade

Katri Soe-Surén 09. veebruar 2011, 15:09

WikiLeaksi endine kaastöötaja Daniel Domscheit-Berg võttis lahkudes endaga kaasa nii hulga salajasi andmeid kui tarkvara. Sellest ja paljust muust kirjutab Domscheit-Berg oma värskes raamatus „Inside WikiLeaks“

Järgmisel nädalal Amazoni raamatupoes müüki tulev „Inside WikiLeaks: My Time with Julian Assange at the World's Most Dangerous Website“  kirjeldab pikantseid detaile organisatsiooni siseelust ja selle juhist Julian Assangest.

Muuhulgas saab lugeja teada, et läinud suvel Assangega tülli läinud ja firmast lahkunud töötajad võtsid kaasa suure osa seni avaldamata dokumente, nagu ka WikiLeaksi jaoks programmeeritud tarkvara.

Domscheit-Berg põhjendab andmete kaasavõtmist sellega, et ilma vastava tehnikata ei suudaks WikiLeaks tagada andmete turvalisust. Dokumendid tuli kaasa võtta allikate kaitseks, ütleb Domscheit-Berg intervjuus Saksa ajakirjale Stern. Oma isikliku projekti OpenLeaks juures ta neid kasutada ei kavatse, lisab Domscheit-Berg.

Katkendeid raamatust „Inside WikiLeaks“ on avaldanud võrguleht Cryptome.org. Neist võib näiteks lugeda, et Assange kasutas arvukalt pseudonüüme ning et pole kindel, et arvatavad WikiLeaksi kaastöötajad olid lihtsalt mõned arvukatest Assange sünonüümidest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. February 2011, 17:01
Otsi:

Ava täpsem otsing