Pepsi alandas väljavaadet, aktsia kukub

Rait Rebane 10. veebruar 2011, 20:23

Ühendriikide joogitootja Pepsi aktsia võttis suuna allapoole, kui ettevõte avaldas konkurentidest kesised  kvartalitulemused ning alandas suurema konkurentsi ja kõrgemate koostisainete hindade tõttu tulevase aasta väljavaadet.

Pepsi on viimasel ajal teinud suuri investeeringuid, kokku on kulutatud ligi 11 miljardit dollarit kolme ettevõtte ülevõtmisele ning teistele strateegiatele. Nüüd tuleb Pepsi juhtkonnal tõestada investoritele ja analüütikutele, et tehtud otsused toovad ka firmale kasu.

Pepsi neljanda kvartali puhaskasum kukkus 1,43 miljardilt dollarilt 1,37 miljardi dollarini, aktsia kohta 85 sendini. Jättes välja mitmed ühekordsed kulutused, teenis ettevõte 1,05 dollarit aktsia kohta, mis on sendi võrra kõrgem tulemus FactSeti poolt jälgitavate analüütikute prognoosist.

Käive kerkis mitme joogitootja ülevõtmisest tingituna 37 protsenti 18,16 miljardi dollarini.

Pepsi tegevjuht Indra Nooyi teatas, et kahe joogitootja ülevõtmine aitab Pepsil siseneda arenevatele turgudele, mis toob kaasa ettevõtte tugevnemise. Samas on juhi sõnul Pepsi võtnud ettevaatliku hoiaku tänavuse aasta suhtes.

Pepsi alandas selle aasta väljavaadet, esialgne 10-11 protsendine kasumikasv asendati 7,8 protsendise kasumikasvuga. Kuigi Pepsi juhid on endi sõnul optimistlikud, on nende prognoosid märgatavalt tagasihoidlikumad kui konkurentidel. Teised sama valdkonna ettevõtted leiavad, et majanduskriis on läbi ning kõrgemateid koostisainete hindasid tasakaalustatakse hinnatõusuga.

Täna keskpäevaks on joogitootja aktsia kukkunud 1,94 protsenti, kauplemishinnaks on kujunenud 61,16 dollarit.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. February 2011, 20:23
Otsi:

Ava täpsem otsing