Vene riik müüs 96 miljardi rubla eest panga aktsiaid

Raivo Sormunen 14. veebruar 2011, 11:19

Venemaa valitsus müüs 10% riigi kontrolli all oleva panganduskontserni VTB Group aktsiatest, teenides sellega 95,7 miljardit rubla (2,44 miljardit eurot).

Tegemist on riigi suurima varade müügiga alates 2007. aastast, mil sama panganduskontserni börsile toomisega teeniti 8 miljardit dollarit, kirjutab uudisteagentuur Bloomberg.

VTB andmeil oli müügihinnaks 9,1468 kopikat (Londoni börsil noteeritud hoiutähtedesse (GDRidesse) ümberpanduna 6,25 dollarit) aktsia kohta. Hind oli 33 protsenti madalam, kui 2007. aasta mais, mil Vene valitsus müüs aktsiate esmaemissiooni (IPO) käigus börsil maha 8 miljardi dollari eest väärtpabereid.

VTB aktsiate müük on esimene samm valitsuse kolme aasta pikkuses erastamisplaanis, mille käigus soovitakse müüa vähemalt triljoni rubla eest riigi varasid, et vähendada riigi eelarve defitsiiti ja vähendada riigi rolli majanduses.

VTB aktsia on täna Londoni börsil alustanud päeva 4% tõusuga, tasemel 6,52 dollarit. Aastaga on panganduskontserni aktsia kosunud 38,8% ning tõstnud ettevõtte turuväärtuse 34,1 miljardi dollarini (25,2 miljardi euroni).

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. February 2011, 16:24
Otsi:

Ava täpsem otsing