Euroraportöör soovitab riikidel pensioniiga tõsta

Silvia Kruusmaa 16. veebruar 2011, 12:19

Euroopa Parlament hääletab täna aruande üle, milles soovitatakse pensioniiga tõsta, sest pensionäride osakaal rahvastikust suureneb, keskmine eluiga tõuseb ning inimesed on samas kauem aktiivsed.

Euroopa demograafiline statistika on paljuütlev: juba praegu domineerivad rahvastikus selgelt üle 55-aastased inimesed, samas kui sündimus Euroopa Liidus on madal, keskmiselt 1,6 last inimese kohta, vahendasid ERR-i raadiouudised.

Tööealiste elanike arv suureneb 2007. ning 2020. aasta vahelisel ajal 3,7%, pärast aastat 2020 aga väheneb 13,6%. Samal ajal tõuseb naiste oodatav eluiga 2060. aastaks 89. aastani ja meestel 84. aastani.

Hollandi eurosaadik Ria Oomen-Ruijten märgib täna Euroopa Parlamendis hääletusele minevas raportis, et vanemad inimesed on ühiskonnaelus kauem aktiivsed, mistõttu on vaja ümber mõtestada põlvkondadevaheline solidaarsus nig raportöör kutsub liikmesriike üles looma paindlikumaid töö- ja pensioniskeeme, mis võimaldaksid vanematel inimestel kauem tööhõives olla.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. February 2011, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing