Reede 28. oktoober 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Luman: masu ajal peeti enamasti kiiresti kahanevate ettevõtete konverentse

Katre Pilvinski 17. veebruar 2011, 10:08

Viimase kolme aasta konverentse võib nimetada kiiresti kahanevate ettevõtete konverentsideks, sõnas kaubandus-tööstuskoja president Toomas Luman.

Luman tõdes Äripäeva Gaselli kongressil, et viimase kolme aasta konverentse võib nimetada kiiresti kahanevate ettevõtete konverentsideks, kuid gasellikongress on erand. "Kuid majandus on positiivne ja praegu on eeldused kasvuks head," lisas ta.

Majanduslanguse mõjudest rääkides ütles Luman, et erasektoris on praegu viiendiku võrra vähem töötajaid, kuid nad on järelikult efektiivsemad. „Me ei müü pärast kriisi oluliselt kallimaid kaupu, kuid saalis olevad gasellid on erandlikud käibe ja kasumi kasvu poolest,“ sõnas Luman.

„Eesti ettevõtete struktuur on muutunud – ettevõtted on üha väiksemad. 25 suurettevõttest on saanud keskmise suurusega ettevõtted. 300 keskmise suurusega ettevõttest on saanud väikeettevõtted,“ loetles ta.

"Kasvavad ainult mikroettevõtted, kes annavad tööd kuni 10 inimesele. Mikroettevõtteid on praegu kõikidest ettevõtetest 87%,“ märkis ta.

Luman ütles, et see on signaal seaduseloojale, et mikroettevõtjatel peab juristi abita olema võimalik seadustest aru saada. „Vastasel juhul võivad nad teadmatult saada seaduserikkujateks,“ nentis Luman.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. February 2011, 16:26
Otsi:

Ava täpsem otsing