Maxima: kohvi hinna tõus võttis müügist veerandi

Anne Oja 17. veebruar 2011, 16:11

Möödunud aastal toimunud hüppelise hinnatõusu tõttu on kohvi müük Maximas kukkunud veerandi võrra, rääkis Äripäevale kaubandusketi avalike suhete juht Erkki Erilaid.

Läti ajaleht Dienas Bizness kirjutas, et Rimi kauplustes tõusis kohvi hind jaanuaris keskmiselt 15% ja Maxima ketis 10-25%. "Eestis tõusis kohvi hind juba möödunud aasta novembris, jaanuaris pole me hinda tõstnud," kommenteeris Erkki Erilaid. Ta lisas, et möödunud aastal tõusis kohvi hind 30-50%, mis oli tarbijaile väga valus.

"Pärast seda (novembrikuist hinnatõusu - toim) ostetakse eripakkumistega kohvi tohutult. Kogu aeg on meil mingi kohv soodushinnaga ja ainult seda ostetaksegi," rääkis Erilaid, lisades, et täishinnaga kohvipakke ja -purke ei võta kaupluseriiuleilt enam keegi.

Erilaid tõdes, et jätkuva hinnatõusu tõttu maailmaturul on kohvitarnijad pakkunud taas uusi hindu, kuid Maxima pole neid siiani vastu võtnud. Mulluse kallinemise tagajärjel on Maxima kohvi müügimahud kukkunud veerandi jagu.

"On arusaadav, et see nii kaua kesta ei saa, kuid oleme tarnijaile öelnud, et kui tõstaksime hindu, väheneksid meie müügimahud veelgi ja meil poleks üldse mõtet kohvi müüa," sõnas Erilaid.

Analüütikute hinnangul jätkavad kohvioad kallinemist. Mullune saak ikaldus ning on tekkinud defitsiit, mis soosib spekulatiivseid tehinguid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. February 2011, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing