Sinn Fein tahab Iiri pankade päästmise referendumile panna

Sirje Rank 20. veebruar 2011, 18:07

Iirimaal 25. veebruaril toimuvate ennetähtaegsete parlamendivalimiste eel ütles Sinn Feini partei juht Gerry Adams, et Iirimaal tuleks pankade päästmise osas korraldada rahvahääletus.

„Pangandussüsteem on pankrotis,“ ütles Adams täna Dublinis. „Nelja nädala pärast saavad Anglo Irish ja Irish Nationwide täiendavad 30,6 miljardit eurot. See teeb 10 aasta jooksul igal aastal 3 miljardit eurot,“ tsiteeris agentuur Bloomberg.

Sinn Fein kutsub Adamsi sõnul üles korraldama pankade väljaaitamise üle konsultatiivse iseloomuga referendumit. „Inimestel peab olema õigus oma sõna sekka öelda. Referendum tuleks korraldada,“ ütles Adams.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2011, 18:08
Otsi:

Ava täpsem otsing