Tuhanded tulid Savisaart ja Jakuninit kuulama

Koit Brinkmann 21. veebruar 2011, 00:00

Külmast ilmast hoolimata tuldi terve perega. Oli tõeline pidupäev. "S prazdnikom!" sooviti üksteisele. Paljud kasutasid võimalust ja asetasid hetkeks peopesa ülestõstmist ootavale ristile, mõni julgem andis sellele ka suud.

"Tänane üritus tõestab, et kirik saab valmis," sõnas Tallinna linnapea ja Keskerakonna esimees Edgar Savisaar risti õnnistamisele kogunenud inimestele vene ja eesti keeles. Jakunini sõnul on ta küll Pärnus koolis käinud, kuid eesti keelest mäletab ta ühte sõna - "Tere!". Seejärel tõsteti rist kraanaga üles. Savisaar ja Jakunin astusid korra kirikusse ja üritus oligi läbi.

Eelmise aasta lõpus tuli Postimehe kaudu avalikuks, et Savisaar on Jakuninilt küsinud Keskerakonna tarbeks kolm miljonit eurot. Kaitsepolitseiameti käskkirjast selgus, et Jakunin lubaski anda Keskerakonnale parlamendivalimisteks 1,5 miljonit eurot, sellest kolmandik sularahas.

"Inimesed, kes on selle skandaali tekitanud, peaksid mõtlema, mida nad teevad," märkis kiriku ehitust rahastava Andrei Pervozvannõi fondi nõukogu esimees Jakunin "Aktuaalsele kaamerale" ning kinnitas, et kõik spekulatsioonid seoses ehitusele eraldatud rahaga on ebaõiged.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:48
Otsi:

Ava täpsem otsing