Kosovo presidendiks valiti ärimees

Anne Oja 25. veebruar 2011, 08:54

Teisipäeval valis Kosovo parlament riigi presidendiks tugevate Vene sidemetega ärimehe Behgjet Pacolli, kes oli ainus kandidaat.

President valiti kolmandal korral lihthäälteenamusega, kuna kahel esimesel korral ei õnnestunud Pacollil saada vajalikku kaht kolmandikku häältest, vahendas Agence France-Presse. 120 rahvasaadikust hääletas Pakolli poolt 62, tema vastased lahkusid protesti märgiks saalist.

Kosovo ja Sveitši kodakondsust omava Pacolli ehitusfirma Mabetex oli 1990ndatel seotud mitmete ehitus- ja renoveerimistöödega Moskvas, sealhulgas Kremlis. Mabetexi krediitkaarte kasutasid toona teiste seas ka president Boriss Jeltsini perekonna liikmed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2011, 13:26
Otsi:

Ava täpsem otsing