Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

"Kui tehing toob Eesti Energiale kasumit, on see väga hea"

Kadrin Karner 10. märts 2011, 12:15

Kui Eesti Energia tehing USAs toob neile kasumit, on see väga hea tehing, ütles ASi Infortar juht Ain Hanschmidt. 

"Ma ei tea selle tehingu hinda ega seda, palju sinna investeeritakse. Aga kui on mingit tehnoloogiat, mida suudetakse müüa ja mis toob Eesti Energiale kasumit, siis see on väga hea tehing," kommenteeris Hanschmidt.

Ta lisas, et hea ei oleks see, kui Eesti tarbija peaks Eesti Energia tehingud kinni maksma, aga kui see tekitab vastupidise efekti, ehk Eesti Energia kasum paneb elektri hinna langema, on tegemist väga positiivse asjaga.

OSEC on põlevkivi arendusprojektidega Utah' osariigis tegelenud alates 2005. aastast, firmale kuulub osariigi suurim eraomandis olev kompaktne põlevkivivaru. Eesti Energia eesmärgiks on Utahs paiknevate varude baasil välja arendada põlevkivitööstus võimsusega kuni 57 000 barrelit põlevkiviõli päevas, teatas Eesti Energia.

Tehingu sõlmimise järel omandab Eesti Energia põlevkivivarud hinnangulise suurusega 3,1 miljardit tonni ning selles sisalduva õli kogus ulatub 2,1 miljardi barrelini. Projekti arendus kuni ehituse alguseni võtab tänase parima teadmise kohaselt aega neli aastat ja ehitus ise seejärel 3-4 aastat.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. March 2011, 16:31
Otsi:

Ava täpsem otsing