Märtsikuu parimad palad on tulekul

Signe Sillasoo 11. märts 2011, 00:00

Vastlapäev, naistepäev ja valimised on möödas. Olekski nagu see põnevam märtsikuu osa rahva- ja riigiisade kalendri järgi nüüd läbi... Õnneks aga näitavad kultuurikalendrid teist aega. Põnevam osa märtsist on alles ees. Tulemas on nostalgiamaigulist ning uut ja tulist, samuti innovaatilist ja kolhoosihõngulist ning ühiskonnakriitilist ja malbet. Kõigile midagi.

Kultuuripealinna-aasta on suutnud mind viimase kahe kuu jooksul mitu korda üllatada. Toredat avastamisrõõmu jagus ka eelmisesse ja sellesse nädalasse. Nimelt alustas tööd kunstibuss - igati tore, lihtne, uudne ja Tallinnas veel järeleproovimata ettevõtmine, mis kestab aasta lõpuni.

Bussi ülesandeks on sõidutada igal laupäeval huvilisi Tallinna pisikestesse kunstimekadesse, kust loomeprotsessid alguse saavad. Seda kõike tehakse eesmärgiga inimesi kunstile lähemale viia, asju nende eheduses ja valmimisprotsessis näidata ning igasugused peenutsevad kardinad eest tõmmata.

Kunstibuss pole ainuke, mis uudistamist väärib. Draamateatri laval on alates sellest laupäevast tunda kolhoosiaja hõngu, sest esietendub "Õitseng", mis just sellesse sotsialismiajastu näilikku paradiisi vaataja tagasi viib.

1990ndate aura aga hõljub järgmisel neljapäeval Saku suurhallis, kui üle kümne aasta astub lavale Rootsi menubänd Roxette oma uute ja vanade hittidega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing