Naftahind on tugevas languses

Rait Rebane 10. märts 2011, 20:34

Nädala eelviimasel kauplemispäeval on nafta tugevas languses.

Viimastel nädalatel on naftahinda märgatavalt tõstnud Liibüa poliitiline konflikt, mis on suurel määral vähendanud riigi naftatarnet. Lisaks sellele on musta kulla hinda tõstnud mure, et meeleavaldused levivad tähtsamatesse OPEC-i riikidesse näiteks Saudi Araabiasse, millega kaasneks märkimisväärselt suuremad probleemid energiaturul.

Kuid eile muutis nafta suunda ning jätkab ka täna stabiilset langust. Hinnale andis löögi Euroopa ühisvaluuta langusest hoogu saanud dollar. Keskpäevaks on euro dollari suhtes kukkunud 0,68 protsenti 1,380 dollarini. Analüütikute hinnangul survestab naftahinda ka Hiina Rahvavabariigis avaldatud raport, mille kohaselt maailma suurima importija kaubandusdefitsiit kerkis 7 aasta kõrgeimale tasemele.

Hiljuti viimase kahe poole aasta kõrgeimal tasemel püsinud nafta on neljapäeva keskpäevaks kukkunud 2,64 protsenti ehk 2,78 dollarit 101,61 dollarini.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2011, 13:19
Otsi:

Ava täpsem otsing