Valitsus täitis 90% kavandatust

Andrus Ansip 14. märts 2011, 00:00

Valitsus kiitis heaks tööd lõpetava valitsuse tegevusprogrammi täitmise aruande. Aruanne oli põhjalik, 90% kavandatust sai ka rakendatud. Kõige olulisemad küsimused, need on ju palju meediakajastust pälvinud, aga mina pean kõige olulisemaks tööturu reformi, uut töölepingu seadust, põhikooli- ja gümnaasiumireformi. Pikka-pikka aega ei suudetud seda ära teha, meie saime hakkama. Kaitseväeteenistuse reform on märgilise tähendusega, 15 aastat tehti seadust ja alles nüüd sai ta siis ära tehtud.

Kindlasti ka ettevõtluskeskkonna kaasajastamine oli ülimalt oluline - ettevõtte asutamine kahe tunniga, mis tegelikult tähendab seda, et on võimalik ettevõtet interneti vahendusel asutada isegi 15 minutiga, see on märgilise tähendusega ja väga-väga suur samm edasi. Ettevõtte loomine nulleurose sissemaksuga oli ka kahtlemata väga oluline. Tänu sellele muudatusele sai ettevõtete loomine uue hoo sisse. Võrrelduna siis varasema sama perioodiga, loodi neid lühikese aja jooksulisegi kaks korda rohkem. Ja loomulikult tähendab see ka uusi töökohti.

Iibe pöördumine positiivseks. Ei taha nüüd öelda, et valitsus seda tegi, aga valitsuse rakendatud meetmed kahtlemata soodustasid seda.

Aga mõndagi jäi tegemata ja need kõige olulisemad tegematajätmised puudutavad avaliku sektori palgasüsteemi ja selle läbipaistvuse suurendamist. Ehk siis uus avaliku teenistuse seadus jäi vastu võtmata. Küllap see siis jääb uuele valitsusele.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:49
Otsi:

Ava täpsem otsing