Grouponi IPO maht võib ulatuda 24 miljardit dollarini

Rait Rebane 17. märts 2011, 18:57

Bloombergi sõnul on üheks kiirmini arenevaks internetifirmaks peetav Groupon  pidanud läbirääkimisi mitme USA suurpangaga IPO korraldamise suhtes. Kaks asjaga seotud inimest kinnitasid, et aktsiaemisiooni puhul võib ettevõtte väärtus küündida 25 miljardi dollarini.

Online sooduspakkumiste keskkonna Grouponi aktsaiemissioon võib toimuda juba sel aastal ning analüütikute hinnangul on ettevõtte väärtus kindlasti suurem kui 15 miljardit dollarit.

Aasta tagasi aprillis, kui ettevõte kogus investoritelt, seal hulgas Digital Sky’lt, 135 miljonit dollarit, ulatus ettevõtte väärtus 1,3 miljardit dollarit, novembris vahetult enne Google ostupakkumist ulatus väärtus 3 miljardini. Selle aasta jaanuarit kasvas pärast 950 miljoni dollari suurust investeeringut ettevõtte väärtus 4,75 miljardi dollarini.

Kaks asjaga seotud inimest vihjasid Bloombergile, et Goldman Sachs ja Morgan Stanley on arutanud võimalikku Grouponi aktsiaemisiooni korraldamist, IPO mahuks on planeeritud vähemalt 15 miljardit dollarit.

„Igapäevaste sooduspakkumist müümine on väga atraktiivne valdkond ning mitte keegi ei oska hinnata kuhu see kasvada võib,” teatas Panmure Gordoni analüütik Alex DeGroote, „eelnevad kogemused internetiettevõtetega on näidanud, et turuliidril, antud juhul Grouponil on tugev eelis konkurentide ees.”

Vaatamata sellele on kaks aastat tagasi loodud startup’i seljataga tihe rebimine. Ettevõtte peamise konkurendi LivingSociali väärtus kasvanud ligi aastaga jõudnud 2 miljardi dollarini.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. March 2011, 18:57
Otsi:

Ava täpsem otsing