Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Üha enam firmasid kaebab maksuameti kohtusse

Silvia Kruusmaa 28. märts 2011, 17:26

Maksu- ja tolliameti statistika näitab, et üha enam firmasid otsustab maksuküsimustes vaielda ja lahendada probleeme kas vaidemenetluse teel või kohtus.

Ameti juriidilise osakonna juhataja Villy Lopman ütles Delfile, et üldjuhul valivad ettevõtted suurte maksusummade määramisel tihti kohtutee. "Lisaks eeltoodule võib kohtuprotsesside algatamise ja pidamise põhjuseid otsida ka laiemast kontekstist, näiteks riigis valitsevast üldisest majanduslikust olukorrast," sõnas ta.

Lopman kinnitas, et kindlasti ei ole tegemist Sylvesteri-suguste näidetega, mis ajendaks ettevõtteid maksu- ja tolliametit kohtus seljatama või venitamistaktikaga riigilt võimalikku intressi teenima ja kindlasti ei saa kohtuprotsessi algatamise eesmärgina tema sõnul välistada ka venitamistaktikat, kuid seda pigem üksikutel juhtudel, kuna maksuotsuse täitmist vaidluse algatamine automaatselt ei peata.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. March 2011, 09:03
Otsi:

Ava täpsem otsing