Segadused Saabis pole tänavu tarneid Eestisse häirinud

ÄP 31. märts 2011, 00:00

Eestis Saabe müüva ASi Viking Motors juhatuse esimees Üllar Taniberg ütles BNSile, et teisipäevane tootmise seiskumine Saabi tehases on ilmselt seotud probleemse ja segase ajaga, mil Saab läks General Motorsi käest üle Spykerile. "Ma arvan, et tegemist ei ole püsiva probleemiga," lisas ta.

"Varuosade probleemist pole ka kuulda olnud," märkis Taniberg.

Ta ütles, et praegu on autode müük Eesti turul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga paranenud. Viking Motors on sel kuul müünud seitse Saabi, mullu märtsis müüdi neid kaks. Taniberg selgitas, et müük tähendab kliendile kätte antud autosid, mitte tellimusi.

Võlad alltöövõtjatele. Rootsi meedia teatel katkestati Saabi Rootsi Trollhättani tehases teisipäeval tootmine, kuna alltöövõtjatele on tarnete eest tasumata. Väidetavalt ei ole Saab alltöövõtjatele õigel ajal tasunud ja seega on ettevõttes autoosade puudus, mis sundis tootmise katkestama.

Saab Automobile Hollandi päritolu omanikfirma Spyker Cars N.V möönis eilehommikuses pressiteates, et ettevõtte Trollhättani tehases oli lühike tootmiskatkestus. Eile läks tootmine jälle tavapärasel moel käima.

Spykeri teatel on teatud allhankijad peatanud osade edastamise Saabile maksude ja tarnetingimuste üle peetavate läbirääkimiste tõttu. Saabi nõukogu esimees Victor Muller ütles Reutersile, et "üks allhankija tahab hindu tõsta".

Transpordifirma DB Schenker ütles uudisteangentuurile TT, et on samuti viimastel päevadel tasumata arvete pärast kauba vedamise Saabile katkestanud. Nüüd tasu laekumise järel saab Saab osa kaupa kätte, aga osa jääb Schenkeri teatel ikka veel ootama.

Schenkeri teatel ei ole tema see firma, kes tahab Saabilt lisaraha saada.

Tasumata reklaamiarved. Soome Kauppalehti kirjutas, et Saab Automobile'i reklaamifirma Lowe Brindfors on ettevõttega maksmate arvete pärast koostöö katkestanud. Lowe Brindforsi tegevjuhi Bjarte Eide sõnul pole Saab reklaamiarveid tasunud detsembrist saadik. Võla suurust Eide siiski ei avalikustanud.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:50
Otsi:

Ava täpsem otsing