USA suurenenud kütusevarud viisid nafta langusesse

Rait Rebane 30. märts 2011, 22:39

Täna avaldatud raport Ühendriikide suurenenud kütusevarude kohta ning Obama plaan vähendada järgmise 10 aasta jooksul nafta importi viisid musta kulla hinna langusesse.

Viimastel kuudel Lähis Idas poliitilise ebastabiilsuse tõttu on musta kulla hind liikunud detsembri lõpust 93 dollarilt 104 dollarini märtsis, vahepeale on jäänud ka veebruaris löödud viimase 2,5 aasta tipphind 108,25 dollarit. Samas on analüütikute hinnangul langus ajutine ning lähitulevikus on oodata siiski hinnatõusu.

„Tänane  töötururaport näitab, et majanduse taastumistempo on kindel, kuid hirm Jaapani tuleviku ja Lähis Ida poliitilise ebastabiilsuse suhtes kergitab nafta hinda,” ütles Reutersile MF Globali maakler Andrew Lebow, „need tegurid mõjutavad veel pikka aega nafta hinda.”

Täna avaldatud raporti kohaselt kasvasid eelmise nädala seisuga Ühendriikide naftavarud oodatud 1,8 miljoni barreli asemel 2,95 miljonit barrelit.

USA president Barack Obama seadis täna eesmärgiks vähendada riigi naftaimporti järgmise 10 aasta jooksul kolmandiku võrra. Riigipea sõnul tuleb Ühendriikide päevasest naftavajadusest enam kui pool importida ning riikliku julgeoleku eesmärgil tuleb sõltuvust vähendada.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. March 2011, 22:39
Otsi:

Ava täpsem otsing