Väikeaktsionär Toomas Tiivel: kirjastuse pankrot kurvastab

Anne Oja 01. aprill 2011, 14:48

Diplomaadist väikeaktsionäril Toomas Tiivelil on kahju, et rasked taasiseseisvumisaastad üle elanud entsüklopeediakirjastusele said saatuslikuks juhtimisvead.

Järgneb Toomas Tiiveli kommentaar olukorrale Eesti Entsüklopeediakirjastuses:

Seal olid juhtimisvead, nii juhatuses kui ka nõukogus. Uue raha saamisel maksti mingeid vanu võlgu. See tähendab, et seal oli halb peremees, kes raiskas kevadel selle raha ära, mis oli mõeldud sügiseks.

Kirjastuse pankrotist oleks väga kahju. Kurb on. Kõige raskem aeg elati üle ja nüüd… Eesti Entsüklopeediakirjastus on rahvuskultuuri oluline osa, loomulikult olid seal hindamatud väärtused – andmebaasid ja inimesed…

Erinevalt Lätist, kus entsüklopeedia väljaandmine riigi taasiseseisvumisega 1991. aastal pooleli jäi, suudeti Eestis kõik see säilitada. Entsüklopeedia, mis paberil ilmub, on vaid jäämäe veepealne osa. Andmebaasides on infot tunduvalt rohkem ja seda kõike uuesti alustada oleks meeletu töö. 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2011, 14:49
Otsi:

Ava täpsem otsing