Apple'i aktsia satub müügisurve alla

Fredy-Edwin Esse, California 05. aprill 2011, 11:05

Nasdaq OMX Group on plaani võtnud Apple'i aktsia osakaalu vähendamise Nasdaq-100 indeksis, et võrdlusindeks peegeldaks paremini firmade turuväärtusi, mis tekitab "õunafirma" aktsiale ajutise müügisurve.

Nasdaq OMXi kodulehel olevas esitluses seisab, et Apple'i osakaal indeksis vähendatakse 20,49 protsendilt 12,33 protsendile. Samas tõstetakse Microsofti ja Cisco Systemsi osakaalu ning muudatused peaksid jõustuma 2. mail.

"See ilmselt mõjutab rahvusvahelisi fonde, kuna Apple on globaalselt suur firma," ütles Pengana Capitali portfellihaldur Tim Schröders Bloombergile. "Eriti just passiivsed fondid on sunnitud tasakaalustama nende aktsiatega, mille osakaalu suurendati ja lühiajaliselt tekitab see Apple'i aktsiale müügisurve."

Osaliselt tuleneb indeksi tasakaalustamine Apple'i aktsia tugevast tõusust viimase kahe aasta jooksul, mistõttu hakkas see üha enam mõjutama Nasdaq-100 indeksit.

Apple'i turuväärtus oli eilse päeva seisuga 314,33 miljardit dollarit ning aktsia maksis 341,19 dollarit, hind on kahe aastaga ligi kolmekordistunud.

Microsofti turuväärtus on eilse seisuga 214,7 miljardit dollarit ning Nasdaqi teatel suurendatakse firma osakaalu indeksis 3,41 protsendilt 8,32 protsendile. Cisco osakaal kasvab 1,56 protsendilt 3,66 protsendile.

Lisaks neile suurendatakse veel Oracle'i osakaalu 3,32 protsendilt 6,68 protsendile ning Inteli osakaal kerkib 1,75 protsendilt 4,2 protsendile.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. April 2011, 11:05
Otsi:

Ava täpsem otsing