Ravimitootjate Liit: tutvume asjaoludega, kujundame seisukoha

Kadri Jakobson 08. aprill 2011, 13:19

Ravimitootjate Liidu juht Riho Tapfer ütles, et liit tutvub ravimifirma MSD korraldatud ürituse täpsete asjaoludega ning seejärel kujundab seisukoha.

„Enne, kui Ravimitootjate Liit ei ole saanud tutvuda MSD poolt läbiviidud ürituse täpsete asjaoludega, ei saa me ka öelda, kas oli vastuolu seadustega vöi eetikakoodeksiga. Eetikakoodeksiga seotud rikkumisi menetleb Ravimitootjate Liidu eetikakomitee ja pärast materjalidega tutvumist kujundatakse seisukoht," ütles ta.

Tapfer lisas, et ravimifirmad deklareerivad taoliseid üritusi reklaamiaruannetes.
„See, kuidas ravimifirma valib oma üritusele lektoreid, sõltub juba ürituse temaatikast, aga eeskätt ikka selle järgi, kes mingit valdkonda paremini tunneb.  Kõik koolitused, seminarid konverentsidel osalemised on leitavad firmade reklaamiaruannetest, mis on avalikud,“ selgitas Tapfer.

Küsimusele, kas ravimifirmad tasuvad lektoritele nende ettekannete eest, vastas Tapfer: „Kui kutsutakse lektor, siis tasutakse ka tema ettekande eest.“

Äripäevale on kaks MSD üritusel ettekannetega esinenud arsti kinnitanud, et neile ravimifirma selle eest ei tasunud. Ida-Tallinna keskhaigla naistearst Konstantin Ridnõi Äripäeva küsimustele ei vastanud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. April 2011, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing