NYSE tõrjus Nasdaqi pakkumise

Fredy-Edwin Esse, California 11. aprill 2011, 09:47

Eile kogunenud NYSE Euronexti juhatus otsustas tagasi lükata Nasdaq OMX Groupi ning IntercontinentalExchange Inc.-i 11,3 miljardi dollarilise ühise ülevõtmispakkumise ja kinnitas plaani ühineda Deutsche Börsega.

NYSE Euronecxti esimehe Jan-Michiel Hessels teatas avalduses, et Nasdaq-ICE NYSE Euronexti lammutamisele keskendunud"ülimalt tingimuslik" pakkumine poleks börsioperaatori parimates huvides, vahendab MarketWatch.

Nasdaq-ICE ettepaneku kohaselt oleks Nasdaq võtnud üle NYSE aktsiatega kauplemise äri ning ICE oleks endale saanud Londonis baseeruva derivatiivide haru.

"NYSE Euronexti lõhkumine, erinevate harude koormamine suure võlaga ja firma hindamatu inimkapitali hävitamine oleks strateegiliselt vale käik võrreldes sellega, kuhu globaalsed turud liiguvad ning see ei oleks selgelt meie aktsionäride parimates huvides," ütles Hessels.

Äraütlemisele reageerinud Nasdaq OMX tegevjuht Robert Greifeld teatas avalduses, et NYSE "jätab enda aktsionärid ilma paremast pakkumisest, eirates sellega korporatsioonide juhtimise põhimõtteid, mille on omaks võtnud ülejäänud Ameerika".

Samas kinnitas NYSE, et soovib edasi liikuda Deutsche Börsega. "Koostöö Deutsche Börsega teeb meist maailma suurima börsioperaatorfirma ja toob aktsionäridele oluliselt rohkem pikaajalist kasu."

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2011, 09:47
Otsi:

Ava täpsem otsing