Silbeti Ploki pankrotivara ostis Viru Keemia Grupp

Birjo Must 12. aprill 2011, 00:00

"Silbeti Ploki varade omandamisega saame kaasaegsete tootmisliinidega ettevõtte, mis suudab ehitusmaterjali tootes ära kasutada suure osa põlevkivi ümbertöötlemisel tekkivaid jäätmeid," kommenteeris ostu VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa ja lisas, et eesmärk on luua uuesti ligi 200 töökohta, mida ettevõte kunagi regioonile andis.

VKG pressiesindaja teatas, et nende peamine eesmärk on leida võimalus taaskasutada põlevkivi ümbertöötlemisel tekkivaid tahketeid jääke. "Põlevkivi kogu orgaanilise ja mineraalse potentsiaali ärakasutamine oli meie peamine eesmärk aastaid ning ühtlasi ka põlevkivitööstuse edutegur pikemas perspektiivis," märkis ta.

Kasulik projekt. VKG juhatuse hinnangul on tegu kontserni jaoks pikas perspektiivis kasuliku projektiga, kuna ehitusplokkide tootmine kasutab toormena põlevkivi ümbertöötlemisel tekkivaid jäätmeid. Uuendatud tootmisprotsessi käivitamise korral õnnestub ettevõttel taaskasutada mitusada tuhat tonni ohtlikke jäätmeid.

VKG on viimase kuu jooksul omandanud kaks ettevõtet, kuid rohkem ettevõtteid omandada ei plaani.

Plaanid lähiaastaiks. VKG prioriteedid aastateks 2011-2012 on järgmised: Ojamaa kaevanduse avamine ning täiskoormusele jõudmine 2012. aastal, Petroteri tehnoloogia arendamine ja teise Petroteri tehase ehituse ettevalmistus, elektritootmise tõus tänu uue turbiini käivitamisele ligi 40% võrra alates 2011. aasta teisest kvartalist, peenkeemiatoodete arendamine ja nende tootmismahtude suurendamine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:51
Otsi:

Ava täpsem otsing