USA pankade kasumid kuivavad kokku

Fredy-Edwin Esse, California 12. aprill 2011, 10:44

Ühendriikide pangad nagu JPMorgan Chase ja Bank of America võivad teatada oodatust palju nõrgematest kvartaalsetest tulemustest, kuna laenuandmine on kukkunud peaaegu igas kategoorias.

Föderaalreservi andmete kohaselt langes aasta esimese kolme kuuga pankade laenude ja liisingute maht 87,4 miljardi dollari võrra 6,97 triljoni dollarini, vahendab uudisteagentuur Bloomberg.

Analüütikute sõnul on kodumajapidamised ja ettevõtted endiselt raha pigem kogumas kui kulutamas, sest hoiuste maht USA pankades kasvas laenude langemise võrra 7,97 triljoni dollarini.

"Tavaliselt kipub laenukasv esimeses kvartalis sessoonselt nõrk olema, kuid see kvartal oli isegi tavapärasest nõrgem," ütles Barclays Capitali analüütik Jason Goldberg. "Me kardame, et ettevõtted on pettunud."

Esimese pilguheidu pankade olukorrale saame homme, kui enda kvartaalsed majandustulemused avalikustab varade poolest USA suuruselt teine pank JPMorgan. 15. aprillil on kord juba suurima panga ehk Bank of America käes. Järgmine nädal kuuleme Citigroupi ja Wells Fargo tulemustest, kes on varade poolest vastavalt kolmas ja neljas.

Vaatamata kehvale laenamisele ja väiksematele tuludele võivad pankade kasumid aastatagusega võrreldes endiselt suureneda, sest pangad on pidanud vähem raha eraldama laenukahjumite katteks, sõnas Wells Fargo analüütik Matt Burnell. Tema sõnul aitab kasuminumbrile kaasa ka tegevuskulude vähenemine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. April 2011, 10:44
Otsi:

Ava täpsem otsing