Eesti inflatsioon euroala suurim

ÄP 17. aprill 2011, 23:00

Euroopa Liidu keskmine inflatsioon ulatus märtsis 3,1 protsendini. Euroopa Liitu kuuluvatest riikidest oli Eestist kiirem hinnatõus vaid Rumeenias.

Eesti statistikaamet teatas kuu algul, et tarbijahinnaindeksi muutus oli 2011. aasta märtsis võrreldes eelmise aasta märtsiga 5,2 protsenti ja võrreldes 2011. aasta veebruariga 0,8 protsenti. Kaubad olid eelmise aasta märtsiga võrreldes 7,0 protsenti ja teenused 2,1 protsenti kallimad.

Hinnatõusust poole andis toiduainete kallinemine. Eelmise aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit kõige rohkem toidu 11protsendiline kallinemine, mis andis kogutõusust ligi poole. Sellest omakorda ligi poole andsid aastataguse ajaga võrreldes 18 protsenti kallimad piimatooted ja 12 protsenti kallimad jahutooted. Suuremat mõju avaldas veel mootorikütuse 14,2protsendiline kallinemine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing