Pühapäev 4. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Apple kvartalitulemusi võib survestada Jaapani looduskatastroof

Rait Rebane 20. aprill 2011, 22:28

Analüütikute hinnangul survestavad suure tõenäosusega Jaapanis toimunud maavärinast ning tsunamist tingitud koosteosade kõrgemad hinnad ning halvatud tootmine tehnoloogiagigandi Apple viimase kvartali kasumit ja käivet.

Vähemalt seitse Bloombergi poolt jälgitavat analüütikud ootavad, et Jaapanis toimunud katastroof mõjutas ettevõtte täna pärast sulgemiskella avaldatavaid kvartalitulemusi. Nimelt toodetakse Jaapanis mitmeid Apple seadmetes kasutatavaid komponente, näiteks flash-mälusid, akusid ja puutetundliku ekraani klaase.

Siiani pole Apple avaldanud ühtegi teadet 11. märtsil toimunud maavärina võimalikest mõjudest ettevõtte tegevusele.

Turuväärtuse poolest maailma suurimal tehnoloogiafirmal oli juba enne maavärinat koosteosade puudus. Apple iPad, mille debüüt toimus katastroofiga samal päeval, müüdi paljudes poodides välja mõne tunniga. Kuu lõpus tutvustas firma Verizon Wirelessi iPhone 4, mis põhjustas ka ettevõtte nutitelefoni nõudluse hüppelise kasvu.

Investorid ootavad täna pärast sulgemist avaldatavaid kvartalitulemusi ning prognoosi, et hinnata, kas koosteosade puudus survestab Apple müügitulemusi.

„Investorid tagavad teata kui tugev on Apple tarneahel ning kui suured olid ettevõtte varud,” teatas Bloombergile Oakbrooki investor Giri Cherukuri, „me tahame teada kas probleem on ajutine või kaua see mõjutab tulemusi.”

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. April 2011, 22:28
Otsi:

Ava täpsem otsing