Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Umbusk Kreeka ja Portugali vastu kasvab

Sirje Rank 21. aprill 2011, 16:23

Kreeka ja Portugali kahe- ja kümneaastase maksetähtajaga võlakirjade intressimäärad lõid uusi rekordeid euro käibeletulekust.

Kreeka kümneaastase tähtajaga riigivõlakirjade intressimäär kerkis 14,92 protsendile ja kaheaastase tähtajaga võlakirjade intressimäär 22,93 protsendile, vahendas agentuur Bloomberg. Läinud nädala lõpus olid intressimäärad veel vastavalt 13,83% ja 18,50% tasemel.

„Kuuldused võimalikust restruktureerimisest on peamine tegur, mis intressimäärasid üles ajab,“ kommenteeris UniCredit SpA strateeg Luca Cazzulani. „Mõte võlgade restruktureerimisest on ilmselgelt hirmutav. See on põhjus, miks inimesed püüavad võlakirjadest lahti saada. Praegu on tegemist vaid spekulatsiooniga, kuid see ajab intressimäärad üles.“

Kreeka ja Portugali võimaliku maksejõuetuse vastu kindlustamise hind (CDS) kerkis täna kõigi aegade kõrgeimale tasemele – vastavalt 1325 ja 646 baaspunktile.

„Iga päevaga lisab turg neile riikidele survet võlgade restruktureerimiseks,“ ütles Lloyds Bank Corporate Marketsi strateeg Eric Wand. „Me ei leia, et Kreeka peaks sellega kiirustama, kuid ma ei usu, et turu surve väheneks.“

Portugali kümneaastase tähtajaga võlakirjade intressimäär kerkis täna 9,55%-le, mis on 55 baaspunkti võrra kõrgem tase kui läinud nädala lõpus. Kaheaastase tähtajaga võlakirjade intressimäär kerkis rekordilisele 11,43%-le.

Iirimaa kaheaastase tähtajaga võlakirjade intressimäär kerkis 11,22%-le ja kümneaastase tähtajaga võlakirjade intressimäär 10,37%-le.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2011, 09:30
Otsi:

Ava täpsem otsing