Majandusminister toetab arutelu tekkimist erastamise ümber

Silvia Kruusmaa 25. aprill 2011, 00:00

Uuriti tarbijate vajadusi. Eesti Posti äridivisjoni juht Rauno Stüff selgitas, et tegu on standardse uuringuga, mida perioodiliselt tehakse, et saada ülevaadet ettevõtte kuvandist. Stüfi sõnul oli 2008. aasta küsimustikus, kui erastamise plaanide üle aktiivsemalt arutati, küsimus erastamise kohta samuti sees, seetõttu jäeti see sisse ka selle aasta uuringusse. Küsimuse mõte oli tollal saada tagasisidet võimaliku erastamise kohta ja kaardistada tarbijate hoiakuid. "Mingit sisulist tähendust praegu plaanide seadmisel sellel küsimusel pole," kinnitas Stüff. 2008. aastal ei pooldanud või pigem ei pooldanud 60% vastanutest postiettevõtte erastamist. Selle aasta küsitluse tulemusi veel teada pole.

Eesti Posti juht Ahti Kallaste kinnitas, et praegu pole postiettevõtte müük päevakorras.

Erastamisplaan pole aktuaalne. Majandusminister Juhan Parts leidis, et erastamise üle võib ühiskonnas arutada. "Koalitsioonil pole konkreetset plaani. Viimati vaatasime riigile kuuluvate äriühingute kasvu- ja arenguplaane 2008. aastal, siis markeerisime postiettevõtte puhul ühe teemana analüüsida, kas on mõtet otsida strateegilisi partnereid. Vaja on, et ettevõte suudaks rahvusvahelistuda, minna kaasa postiettevõtte paratamatu arenguga, keskenduda logistikale ja infologistikale, sest klassikaline kirjakanne väheneb," selgitas Parts.

"Olulised on kaks asja: et universaalteenus oleks tagatud ja et postiettevõte suudaks kaasas käia objektiivsete muutustega, areneda ja kasvada. Kuigi ettevõte teeb ka riigi omanduses läbi muudatusi, peab küsima, kas see on piisav pikaajaliselt. Praegu ühest selget vastust sellele pole," lisas Parts.

Minister ütles, et tal endal pole ühest seisukohta, kas see on praegu hädavajalik.

Riik Partsi sõnul praegu mingeid samme erastamise suunas astumas pole. "Läbirääkimisi ei käi. Aga kolme-nelja aasta jooksul võib see teema päevakorda kerkida, kui leitakse, et vaja rohkem kapitali või vaja kaasata strateegiline partner," sõnas ta.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:52
Otsi:

Ava täpsem otsing