Arstid kahe isanda leival

26. aprill 2011, 06:45

Tänase Äripäeva kaanelugu räägib arstidest, kes istuvad korraga kahel toolil ehk on ka lisaks arstiametile ravimifirma palgal.

Nii näiteks töötas ravimifirma Novo Nordisk Eesti filiaali juht, endokrinoloog Tiit Halling tänavu kahel kohal: oli ravimifirma Novo Nordisk Eesti filiaali juht, samal ajal võttis patsiente vastu Eesti Diabeedikeskuses.

Ravimifirma Merck Sharpe&Dohme (MSD) meditsiiniala nõunik Reet Rätsnik töötab samal ajal ka günekoloogina erakliinikus Medisfäär. Hiljuti kirjutas Äripäev MSD reklaamüritusest, mille eesmärk oli günekoloogidele reklaamida MSD rasestumisvastast vahendit Nuvaring.

"Minu amet MSDs ja erakliinikus Medisfäär ei kujuta endast huvide konflikti," kinnitas Rätsnik. "Juhin tähelepanu Ravimitootjate Liidu eetikakoodeksile, mille artikli 14.02 (b) kohaselt on seatud keeld töötada ravimi väljakirjutamise õigust omaval ametikohal üksnes neile isikutele, kes tegelevad samaaegselt ravimifirmas müügitööga. Minu töö hõlmab meditsiiniteaduslikku nõustamist  ja jääb müügitööst väljapoole."

Ravimitootjate Liidu juht Riho Tapfer ütles, et eetikakoodeks keelab müügimehe ja arsti koosluse. "Arst, kes töötab ravimifirmas müügiedenduslikul ametikohal ehk ta tegeleb mingi kindla toote müügiga, ei tohi olla samal ajal tööl arstina. See on kirjas meie eetikakoodeksis,“ ütles ta.

Terviseametist öeldi, et neile ei ole laekunud infot arstide kohta, kes peaks töötama või võiks töötada samal ajal ka mõnes ravimifirmas.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast. Selleks saad osta päevapileti SIIT või hakata tellijaks SIIT.

 

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    02. May 2011, 08:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing