Boeingu kasum kerkis 13 protsenti

Rait Rebane 27. aprill 2011, 20:12

Täna enne kauplemissessiooni avakella avaldas kvartalitulemused Boeing. Raporti kohaselt ületas lennukitootja kasum prognoose ning kerkis kolme kuuga 13 protsenti, mis kinnitas lennundussektori taastumist ning ettevõtte aasta algul välja käidud prognoose.

Kvartalitulemuste kohaselt kerkis Boeingu eesseisvate tööde maht võrreldes aastatagusega 2,5 protsenti 329 miljardi dollarini, ettevõtte aktsia tõusis hommikul heade uudiste peale enam kui 1,3 protsenti.

„Boeingul läheb siiani väga hästi, nende tootmismaht näitab kasvu, tellimusi tuleb piisavalt juurde ja ka katselendudel pole sel aastal probleeme tekkinud,” teatas Reutersile RBC Capital Marketsi analüütik Robert Stallard, „samuti on suurenenud kaitsetööstuse tootmismahud.”

Boeingu kasum ulatus esimeses kvartalis 519 miljoni dollarini ehk 70 sendini aktsia kohta, ettevõtte käive kukkus 2 protsenti 14,9 miljardi dollarini. Samuti jättis lennukitootja muutmata terve aasta prognoosi, mille kohaselt plaanib ettevõte teenida 3,8-4 dollarit aktsiakasumit ning teha 68-71 miljardit dollarit käivet.

Boeing toimetas viimase kvartaliga klientideni 107 lennukit.

Täna pärastlõunaks on lennukitootja aktsiahind kerkinud 1,1 protsenti 76,38 dollarini.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. April 2011, 20:12
Otsi:

Ava täpsem otsing