Eesti ettevõtete kindlustunne ELi suurimate seas

Meelis Mandel 28. aprill 2011, 11:53

Eesti teenindus- ja jaekaubandusettevõtete kindlustunne on Euroopa Komisjoni värske teate kohaselt aprillis üks ELi suuremaid.

Teenindusettevõtete kindlustunde indeks kerkis Eestis samale pulgale Soomega, +15-le, mis on Rootsi ja Belgia järel ELi kolmas. Jaekaubandusettevõtete kindlustunne oli Eestis aprillis +19, mis on Saksamaa järel ELi tugevuselt teine näitaja. Madalaim kindlustunne ELis on Kreeka, Portugali ja Hispaania ettevõtjatel.

„Eestis tõmmati vöö pingule koheselt ja palgad vähenesid,“ põhjendas Soome tööstusliidu juhtiv analüütik Penna Urrila Kauppalehtile Eesti häid näitajaid. „Tõuski on olnud tugev, kuigi võrdlusbaas on madal. Ka euro tulek on toitnud optimismi.“ Urrila sõnul pole majandusolukord Eestis veel siiski hea. Kriisi tõttu odavnenud hindu teeninduses ei saa veel tõsta ja Soome turistidele pakutakse odavaid majutusteenuseid veel algaval suvelgi, lisas ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2011, 11:53
Otsi:

Ava täpsem otsing