Sander Karu: kõik emissioonid ei ole olnud usaldusväärsed

Väinu Rozental 28. aprill 2011, 13:00

Alati on tore, kui tuleb uusi ettevõtteid börsile, ent mitte kõik börsile tulevad ettevõtted pole atraktiivsed, ütles mitmete finants- ja juhtimisraamatute autor ja koolitaja Sander Karu, kes hetkel omab kuue börsifirma aktsiaid.

Äripäev esitas börsile investeerinud eraisikuist investoreile täna päevaküsimuseks, millist ettevõtet vastaja eelistaks Tallinna börsil näha. Päevaküsimuse ajendiks on Äripäeva tänane kaanelugu teemal, et jaanipäevaks on oodata börsile täiendust ning kõige tõenäolisemateks börsile tulijateks peetakse Viru Keemia Gruppi, BLRTd, LHV Panka ja ABC Gruppi.

„Börsile tuleva ettevõtte eelistus sõltub esmajoones emissiooniprospektis esitatud prognoositavatest majandusnäitajatest ja emissiooni korraldajast,“ rääkis koolitusfirma OÜ Rafiko omanik ja juht Karu. „Kuna emissioonide korraldamine on suur äri, siis mõnede emissiooni korraldajate usaldusväärsus on langenud, sest ettevõte on põhjendamatult üles reklaamitud ja aktsiate hind pärast emissiooni on langenud.“

Karu sõnul on Talllinna börsile investeerimise huvi vähendanud ka asjaolu, et börs on väikeinvestori vaenulik. „Tallinna börs edastab infot ajalise viivitusega ja seetõttu pole ka Tallinna Börsile tulevad ettevõtted nii atraktiivsed,“ põhjendas Karu.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2011, 13:00
Otsi:

Ava täpsem otsing