Asmer: ka pime kana leiab tera

29. aprill 2011, 07:45

Kuigi raske aeg on raputanud nii rikkamate kui vaesemate kodanike paate, siis kõigest hoolimata üritavad vaesemad siiski veidi rikaste pärituulest osa saada. Nii palus ka üks Haapsalu mees kirja teel 22 Eesti rikkaimalt ärimehelt abi – tööd, raha või kummipaati, et kalal käia ja toidulauda katta.

“Ka pime kana leiab ka tera. Mina pole selliseid kirju saanud. Kuid ega neid pahaks panna ju ei saa. Mõnigi kord võib õnne ka olla. Võib-olla on tegemist hea tööömehega,” kommenteeris ettevõtja Toivo Asmer töötuks jäänud Haapsalu mehe "Pealtnägija" vahendusel tehtud sotsiaalse eksperimenti.

Samas toonitas Asmer, et selline kirja teel abipalumine korrektne just pole. “Töö otsimise võimalusi on teisigi. Kuid kui inimene on meeleheitel, siis teeb ta igasuguseid samme. Halvaks panna seda ei saa,” märkis Asmer.

Läänemaalt pärit endine turvamees, 55aastane Urmas kaotas töö poolteist aastat tagasi. Viimati Paldiskis rahuoperatsioonide keskuses valvurina töötanud Urmase sissetulek ühes kuus on 76 eurot, vahendas ETV kolmapäevane saade "Pealtnägija".

Urmas saatis Äripäeva rikaste edetabelist suvaliselt valitud edukatele inimestele palvekirja pakkuda talle tööd ja mõnele kirjale lisas veel iseäraliku soovi - nimelt soovis ta soetada endale kummipaati, et katta kalastamisega nii enda toidulaud kui teha külarahva seas ka natuke kalaäri. Mehe kirjadele vastas kokku viis ettevõtjat, kes andsid viisakalt mõista, et ei ole hetkel võimalik tööga abistada.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 17:07
Otsi:

Ava täpsem otsing