Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Obama tahab lõpetada naftafirmade maksusoodustused

Sirje Rank 01. mai 2011, 12:41

USA president Barack Obama ütles oma nädalavahetuse raadioesinemises, et ajal, mil valitsus püksirihma pingutab ja naftafirmad suuri kasumeid teenivad, oleks aeg maksusoodustused nafta- ja gaasifirmadele lõpetada.

„Ajal, mil naftafirmad teenivad suuri kasumeid ja teil on bensiinijaamas järjest raskem arvet maksta, meie otsime föderaaleelarves kulusid, mida kärpida, ei ole õige sellist lahkust jätkata,“ ütles Obama. „Need soodustused tuleb lõpetada,“ vahendas Reuters.

Obama sõnul saaks vabanevat 4 miljardit dollarit paremini kasutada investeeringuteks alternatiivsete energiaallikate arendamiseks.

Obama püüab leevendada kasvavat rahuolematust kõrge kütusehinnaga (ligi 4 dollarit gallonist), mis õõnestab ameeriklaste ostujõudu ja presidendi populaarsusnäitajaid.

Läinud nädalal läbi viidud Washington Posti-ABC arvamusuuringus tunnistas 71% vastanuist, et kõrge bensiini hind põhjustab neile tõsiseid majanduslikke raskusi. 55% ütles, et pole Obama tegevusega presidendi ametis rahul.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. May 2011, 12:57
Otsi:

Ava täpsem otsing