LHV: Rumeeniast väljumisel lühiajaliselt negatiivne mõju

Kadrin Karner 02. mai 2011, 15:44

Olympic Entertainment Groupi (OEG) aktsiale mõjub Rumeeniast lahkumine lühiajaliselt negatiivselt, kuid tulevikku silmas pidades on tegemist hea otsusega, ütles LHV analüütik Nils Vaikla.

"Meie hinnangul on Olympicu lahkumine Rumeenia hasartmängumaastikult lühiajalises perspektiivis ettevõtte aktsiale negatiivse mõjuga, kuid kaugemat tulevikku silmas pidades on kahjumliku ärisegmendi sulgemine tervitatav otsus, mis mõjub Olympicu tulemustele pikas perspektiivis pigem positiivselt," ütles Vaikla.

Tema sõnul oli OEG Rumeenia turult lahkumine ettevõtte ärisegmendi tulemusi vaadates õige otsus, millega topiti kinni kahjumit toov auk struktuuris. "Rumeenia turule sisenes Olympic 2007. aastal, pärast mida on ettevõttel vaid korra õnnestunud kvartal väikses ärikasumis lõpetada," selgitas analüütik lisades, et Olympic tegutses Rumeenias küllaltki keerulises ärikeskkonnas, mistõttu poleks lähiaastatel tõenäoliselt püsivasse kasumisse jõutud.

Turg ootas esimeses kvartalis Olympicult puhaskasumit, kuid pärast 2,5 miljoni euro suurust erakorralist kahjumit prognoosime, et ettevõtte kvartali lõpptulemus jääb kõigest kasumi piirimaile, vastas Vaikla küsimusele, kuidas mõjutab Rumeeniast lahkumine OEG tulevasi majandusnumbreid.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. May 2011, 15:45
Otsi:

Ava täpsem otsing