Väätsa Agro vääriks pankrotist paremat saatust

Hannes Sarv 09. mai 2011, 19:14

Piimatootja Väätsa Agro saneerimisnõustaja Veikko Toomere sõnul on tal kahju, et ettevõtte saneerimismenetlus lõpetati. Saneerimisele lootis ka ettevõtte juht Tiit Tuuleveski. 

„Pankrotti see ettevõte kindlasti ei vääri,“ sõnas Toomere. Tema hinnangul on ettevõtte majanduslik olukord viimase poolteise aastaga jõudnud tasemele, milles oldi hetkel, mil Väätsa Agro laenu võttis ehk 2007. aastal. Saneerimise vastu olnud Swedbanki 6,4 miljoni euro (100 miljoni krooni) suuruse nõude oleks firma Toomere sõnul viie aastaga suutnud rahuldada.

„Meie esitasime kohtule arvutused, et viie aasta perspektiivis oleks Swedbanki nõue saanud üle 100% rahuldatud. Mul on väga kahju, et see saneerimismenetlus niimoodi lõpetati, sest see on elujõuline ettevõte,“ lisas Toomere.

Toomere sõnul ei oska ta hetkel riigikohtu lahendit omalt poolt kommenteerida, kuna peab sellega põhjalikumalt tutvuma.

Saneerimisele lootis ka Väätsa Agro juht Tiit Tuuleveski, kuid mida kohtuotsus ettevõttele tähendab, on tema sõnul veel vara küsida. „Mis ma siin oskan öelda… Need sarvilised seal laudas ei tea sellest saneerimisest või pankrotist mitte mõhkugi,“ ütles Tuuleveski.

Tuuleveski lisas, et ettevõtte probleemid on seotud endiste omanike võetud kohustustega. „Omaaegsed omanikud (Alo Lillepea, OÜ Urbanfors – toim) võtsid kohustusi, aga see raha ei tulnud mitte majandisse, vaid jumal teab, kus ta läks. Hetkel oleme meie need kannatajad seal,“ ütles ta.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. May 2011, 19:57
Otsi:

Ava täpsem otsing