Tartusse voolas viiendiku võrra rohkem turiste

1706-aripaev 11. mai 2011, 10:38

Turismivaldkonnas on mõõnaaeg möödas, kommenteeris Tartu abilinnapea Karin Jaanson esimese kvartali ligi 20protsendist turistide arvu kasvu.

Selle aasta esimeses kvartalis peatus Tartu majutusettevõtetes 19,5 protsenti rohkem turiste kui 2010. aastal samal ajal.

2011. aasta esimese kvartali jooksul peatus Tartu majutusettevõtetes kokku
29 037 inimest, kellest siseturistid moodustasid 66,4 protsenti. Eelmise aastaga võrreldes kasvas kiiremini välisturistide arv – 21,2 protsenti, siseturistide arvu kasv oli 18,7 protsenti. Võrreldes kogu Eesti turistide arvu suurenemist (15,6 protsenti) kasvas Tartus majutatute arv kiiremini.

 “Kolme esimese kuu tulemused, kus iga kuu on majutatute arvu kasvuprotsent olnud kahekohaline, näitab, et turismivaldkonnas on mõõnaaeg möödas," rõõmustas abilinnapea Karin Jaanson. "Ka suvi tõotab Tartule rohket külaliste saabumist, sest ainuüksi üleeuroopaline folkloorifestival EUROPEADE toob Tartusse ligi kolm tuhat rahvatantsijat ja -lauljat. Selge trendi muutus on toimunud Venemaalt pärit külaliste arvus, sest kui varasematel aastatel oli kiire kasv jaanuaris, siis nüüd oli rekordkuuks märts, kui majutatute arv Venemaalt kasvas üle 2,5 korra,” kommenteeris abilinnapea Karin Jaanson

Ööbimiste arv Tartu majutusettevõtetes kasvas eelmise aasta sama ajaga võrreldes 26,7 protsenti. Tartus keskmiselt viibitud aeg pikenes 1,62 öölt
1,71 ööle.

Kõige enam saabus esimesel kvartalil Tartusse välisturiste Soomest (2748), Venemaalt (2230) ja Lätist (1031). Päritoluriikide järgi olid suurimateks kasvavateks turgudeks Venemaa ja Läti. Tartus majutatud Venemaa turistide arv kasvas 76,6% ning Läti turistide arv 35%.

Kõige pikemalt peatusid Tartus sakslased – keskmiselt 2,76 ööd ning kõige lühemaks ajaks jäid Tartusse lätlased, keskmiselt 1,4 ööd.

 

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. May 2011, 10:58
Otsi:

Ava täpsem otsing