Maikuine aardejaht

Signe Sillasoo 13. mai 2011, 00:00

Homme toimub kolmandat korda üle Eesti ja seitsmendat korda üle Euroopa muuseumiöö - ainuke õhtu aastas, kui muuseumid, lossid, käigud, tuletornid ja kõik muud uudistamist väärt kohad huvilistele tasuta avatud on. Tegu on igati kiiduväärt ettevõtmisega, mis eelmise kahe aasta kogemusele tuginedes suured massid Tallinnas ja kuulu järgi ka mujal Eestis muuseume uudistama on ajanud. Ürituse tänavune juhtlause on "Öös on aardeid". Sellest tulenevalt saab näha põnevaid leide muuseumide kogudest ning süüvida aarete temaatikasse laiemalt, näiteks arhitektuuri, loodusteaduste või arhiivinduse kontekstis.

Aardeid pakub nädal veelgi. Kes muusikamaailma vaieldamatusse kullavaramusse kuuluvast ABBA muusikast rõõmu tunneb ja seda hinnata oskab, sel tasuks mai lõpus või juuni alguses sammud Tartu või Tallinna poole seada, sest juba tavaks saanud kevadistel kontsertetendustel, kus varem näiteks Queeni muusikat esitatud, on tänavu fookuses just selle bändi looming. Ettekandele tuleb 24 laulu, mida enamik inimesi kindlasti kuulnud on.

Orkestrid ja kontserdimajad aga panevad hooajale punkti. ERSO teeb seda Mahleri muusika, Eesti Kontsert ja Vanemuise teater üheskoos Mozarti loomingu saatel.

Kes armastab haruldusi loodusest, sel tasuks kalendrisse ristike tõmmata: lillemaailma aardeid ja eksootikat pakub mai lõpus avatav Tallinna lillefestival.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing