Pühapäev 11. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Ettevõtja: kinnisvaraturg on elavnenud

Kaisa Gabral 14. mai 2011, 17:38

Kui vahepeal tõmmati kinnisvarafirmades koomale kii palju kui võimalik, siis nüüd on turg elavnenud ja tahame laieneda turust kiiremini. Möödunud aastal kasvas kinnisvaraturg 6%, ent Ober-Haus 65%, märkis Ober-Hausi Kinnisvara tegevdirektor Tarmo Kase.

(Ober-Haus otsib peamiselt maaklereid ja hindajaid, CV-Online’i portaalis on praegu avaldatud üheksa töökuulutust.)

Pikaajaline töötus on kasvanud, ehkki erasektor on hakanud uusi töökohti looma. Äripäev küsib, kas töökohtade täitmine on muutunud varasemast raskemaks?  

Järgneb Kase kommentaar:

Kui räägime hindajatest, otsime uusi inimesi, kuid maaklerid vahetuvad. Hindajad saavad põhipalka ja neid ära läinud pole. Maaklerid on aga kõik ettevõtjad, kes teenivad vaid tulemuspalka ning kes pole meile sobinud, kes on ise ära läinud.

Kui vahepeal tõmmati kinnisvarafirmades koomale kii palju kui võimalik, siis nüüd on turg elavnenud ja tahame laieneda turust kiiremini. Möödunud aastal kasvas kinnisvaraturg 6%, ent Ober-Haus 65%.

Uusi inimesi leida on kõvasti raskem kui varem, vähemasti häid maaklereid, ehkki alates sellest aastast saab teha osaühingu raha sisse panemata. Teine asi on see, et me proovima kedagi enam ei võta. Otsime inimesi, kes teavad, mida nad tahavad ja oleme neid otsinud juba kõikjalt. Kui varem tuli nädalas üsna palju CVsid, siis nüüd tuleb neid vähe, kuid CVde kvaliteet on paranenud. Selliseid meeleheitlikke inimesi enam ei ole, kes CVd igale poole saadaks. Praegu on olnud isegi nii, et ühel nädalal tulnud kolme CV omanikuga on kõigiga diiliks läinud.

(Vastus küsimusele, kas Ober-Haus on palganud ka nn pikaajalisi töötuid ehk inimesi, kes on tööta olnud üle ühe aasta). Mina ütlen selle kohta, et vahet pole, kas inimene töötab, on just tööta jäänud või on pikalt tööta olnud, kui tema silmad töövestlusel säravad. Oleme võtnud küll inimesi tööle, kes on tööta olnud üle aasta ja viimase pooleteise aasta jooksul on nende seas olnud vaid üks, kel silmad enam ei sära, kes on olnud n-ö lootust kaotamas.


Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. May 2011, 17:38
Otsi:

Ava täpsem otsing