Nädala tegija börsil: Silvano FG

14. mai 2011, 14:15

Äripäev valis nädala tegijaks börsil seekord Silvano FG, kuna ettevõte avaldas teisipäeval tugevad tulemused ja aktsia käive oli muljetavaldav.

Kuni teisipäevani oli aktsia börsil väheaktiivne. Esmaspäeval andis aktsia 5,4 protsenti börsi päevakäibest, teisipäeval vaid 0,3 protsenti. Kuid tulemus muutus järsult Kolmapäeval, kui investorid said börsil tulemustele reageerida. Kolmapäevast alates on aktsia päevakäive olnud vähemalt miljon eurot. Kolmapäeval andis see aktsia 76,3 protsenti börsi päevakäibest, neljapäeval 63,7 protsenti ja reedel 62,9 protsenti. Kogu nädala arvestuses tehti börsil 6,3 mln euro eest tehinguid, millest 3,6 miljonit olid tehingud Silvano aktsiaga.

Nädalaga tõusis aktsia hind 5,8 protsenti. Aktsia maksis reedel 3,279 eurot.

Silvano FG esimese kvartali käive kasvas võrreldes aastatagusega 26,9 protsenti 25,455 miljoni euroni. Hulgimüük kasvas sama ajaga 31,4 protsenti ning jaemüük 7,7 protsenti, jaemüügitulemuste kesise kasvu taga on Venemaa turul jaemüügi lõpetamine 2010. aasta esimeses pooles. Pesutootja puhaskasum kerkis esimese kvartaliga hüppeliselt 102,3 protsenti aastataguselt 3,311 miljonilt eurolt 6,29 miljoni euroni. Aktsia kohta kerkis kasum 0,06 eurolt 0,13 euroni.

LHV märgib oma kiiranalüüsis, et Silvano esimese kvartali finantstulemused ületasid järjekordselt panga prognoose.

„Kvartali müügitulu kasvas 26.9% ning ületas meie ootusi 5.2% -ga,“ kommenteeris LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa. „Samuti paranes kasumlikkus ning enim rahulolu pakub brutomarginaali languse pöördumine kasvuks. Silvano puhaskasum oli 5,1 miljonit eurot, kuid ootasime 3,1 miljonit eurot. Suur osa oodatust tugevamast kasumist on aga põhjustatud 1,6 miljoni euro suurusest kasumist valuutakursside muutuses, mida me ei olnud oma prognoosides kajastanud. Prognoosidega otseselt võrreldav näitaja on pigem ärikasum, mis oli 23.4% oodatust kõrgem,“ seisab analüüsis.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. May 2011, 17:19
Otsi:

Ava täpsem otsing