Nädala tegija oli Silvano Fashion Groupi aktsia

Romet Kreek 16. mai 2011, 00:00

Läinud nädala tegijaks sai valitud Silvano FG, kuna ettevõte avaldas teisipäeval tugevad tulemused ja aktsia nädalakäive oli muljetavaldav. Kuni teisipäevani oli aktsia börsil väheaktiivne. Esmaspäeval andis aktsia 5,4 protsenti börsi päevakäibest, teisipäeval vaid 0,3 protsenti. Kuid tulemus muutus järsult kolmapäeval, kui investorid said börsil tulemustele reageerida. Kolmapäevast alates on aktsia päevakäive olnud vähemalt miljon eurot. Kolmapäeval andis Silvano aktsia 76,3 protsenti börsi päevakäibest, neljapäeval 63,7 protsenti ja reedel 62,9 protsenti. Kogu nädala arvestuses tehti börsil 6,3 miljoni euro eest tehinguid, millest 3,6 miljonit olid tehingud Silvano aktsiaga.

Nädalaga tõusis aktsia hind 5,8 protsenti. Aktsia maksis reedel 3,279 eurot. Silvano FG esimese kvartali käive kasvas võrreldes aastatagusega 26,9 protsenti, 25,455 miljoni euroni. Hulgimüük kasvas sama ajaga 31,4 protsenti ning jaemüük 7,7 protsenti. Jaemüügi kesise kasvu taga on Venemaa turul jaemüügi lõpetamine 2010. aasta esimeses pooles. Pesutootja puhaskasum kerkis esimese kvartaliga tervelt 102,3 protsenti - aastataguselt 3,311 miljonilt eurolt 6,29 miljonile eurole. Kasum aktsia kohta kerkis 0,06 eurolt 0,13 eurole.

Esimese kvartali tulemused ületasid LHV prognoose. "Kvartali müügitulu kasvas 26,9% ning ületas meie ootusi 5,2%ga," kommenteeris LHV vanemanalüütik Kristo Oidermaa. "Samuti paranes kasumlikkus ning enim rahulolu pakub brutomarginaali languse pöördumine kasvuks. Silvano puhaskasum oli 5,1 miljonit eurot, kuid ootasime 3,1 miljonit eurot."

SEB Enskilda analüütiku Pavel Lupandini sõnul olid Silvano esimese kvartali tulemused väga head ja pank kordas aktsiale antud ostusoovitust. Silvano esimese kvartali müügikäive oli 9,8% SEB ootusest kõrgem (23,2 miljonit vs 25,5 miljonit eurot). Kvartali puhaskasumiks ootas pank 2,2 miljonit eurot, kuid tegelikkuses ulatus kasuminumber 5 miljoni euroni.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 18:53
Otsi:

Ava täpsem otsing