Vaasa lahkumine jätab maha küsimärgid

Violetta Riidas, Silvia Kruusmaa 18. mai 2011, 07:22

8. märtsil astus Tarvo Vaasa tagasi Eesti suuruselt teise ravimite hulgimüügifirma Tamro tegevjuhi ja juhatuse liikme kohalt. Päev hiljem ka firmaga seotud apteegiketi Koduapteek juhatusest ning järgmise kuu keskpaigas veel viie väikefirma juhatusest, mille omanik on Koduapteek.

Tamro kontserni majandusaasta aruandes on kirjas, et 57aastane Vaasa siirdus pensionile. Justkui saatuse märgina mõjub, et Tamro Eesti registreeriti 1998. aasta 9. märtsil – 13 aastat varem.

Äriregistris ringi tuulates hakkab silma, et apteegiketti haldav Koduapteek, mille kaubamärgiks on Apteek 1, omab tervet rida väikefirmasid. Tegemist on peamiselt valduse või liigitamata äri ajavate ettevõtetega, mis on asutatud 2008. lõpust kuni 2010. aasta alguseni. Mõned sisuliselt dubleerivad firmad on asutatud samal päeval. Vahe on vaid selles, et osa on oma tegevuse lõpetanud sisuliselt enne selle alustamist. 2008. aastal asutatud firmad on esitanud ka majandusaasta aruanded, kuid need on tühjad. 2010. aasta aruandeid aga äriregistris veel ei ole.

Miks selliseid riiulifirmasid Koduapteegile vaja on, Tamro Eestist ei kommenteeritud.

Kuigi Tamro müügi-ja turundusdirektor Ester Eomois pakkus, et on valmis vastama Vaasa lahkumisega seotud küsimustele, siis pärimisele, miks läks muutmisele ka Koduapteegi juhatus, ta ei vasta.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast, selleks telli leht SIIT või osta päevapilet SIIT.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. May 2011, 07:22
Otsi:

Ava täpsem otsing